Dem som jeg har bagt idag, er med revet ingefær og saft fra en halv citron, og de blev bare ... MUMS! Se billederne længere nede i indlægget og se processen...
Andre variationer kunne være, chokolade/appelsin. Chokolade/nødder. Kanel. Vanilie. Kokos.
Opskriften består af:
- 250 g sukker
- 85 g blødt smør
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Rør først sukker og smør sammen, bland herefter bagepulveret med melet og saml det hele til en stor dej. Put herefter dine valgte ingredienser i. Tænd ovnen på 200 g. og bag i ca. 10 minutter, eller til dine småkager er gyldne. (Pas på de ikke bliver for mørke i ovnen, de vil nemlig ligge og efterbage lidt når de er ude af ovnen) Placer dine småkager på en rist, så de kan køle af. og VOILA - nemt, ikke?
Alle ingredienserne til grund dejen: smør, sukker, æg, mel og bagepulver
Revet ingefør og saften fra en halv citron tilføjes dejen
Dejen formet til 4 lange stænger, trykket let fladt med fingeren.
Alle ingredienserne til grund dejen: smør, sukker, æg, mel og bagepulver
Revet ingefør og saften fra en halv citron tilføjes dejen
Dejen formet til 4 lange stænger, trykket let fladt med fingeren.
Bages på 200 grader i ca. 10 minutter i ovnen
Vente, vente, vente ... mens småkagerne bager - kaffe
Småkagerne er bagt færdigt i ovnen, lagt på en rist til afkøling og skåret ud i passende stykker (mens dejen er varm. For ellers knækker de)
Og VUPTI, klar til servering på jule bordet
God bagelyst og god jul
Ingen kommentarer:
Send en kommentar